Tamron terveystuotteiden asiantuntija Ulla Immonen kouluttaa ja välittää ihmislähtöisesti tietoa ammattilaisille raskauden aikaisesta hyvinvoinnista ja haavanhoidosta.
Millainen on työkuvasi Tamrolla?
Olen ihmislähtöinen asiakaspalvelija. Työssäni keskityn erityisesti raskauteen ja äitiyteen liittyviin tuotteisiin ja niiden käytön kouluttamiseen. Opastan esimerkiksi apteekkien ja neuvoloiden ammattilaisia Femibion-ravintolisien hyödyistä ja oikeista käyttötavoista. Osallistun alueellisiin sekä valtakunnallisiin alan tapahtumiin ja tapaan työssäni monipuolisesti eri alojen ammattilaisia, kuten gynekologeja, terveydenhoitajia, proviisoreita, apteekkareita sekä lisäksi näiden alojen opiskelijoita. Tyypillisesti konsultoin asiakkaita raskauden aikaisessa ravitsemuksessa, erityisesti raskausvitamiinien käytössä. Haavanhoitokategoriassa tarjoan kokonaisvaltaista tukea terveydenhuollon ja apteekin ammattilaisille hoidollista näkökulmaa painottaen. Asiakkaidemme tukemisen ohella olen tukena myös omalle myyntitiimillemme.
Millainen on koulutuksesi ja työhistoriasi?
Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja olen työskennellyt mm. sairaanhoitajana vastasyntyneiden teho-osastolla ja lastenosastoilla sekä aikuisten parissa. Tämän lisäksi minulla on pitkä kokemus myös yrittäjyydestä.
Miksi juuri Tamro?
Olin toiminut hoitoalalla pitkään ja Tamro oli minulle ennestään tuttu yritys, jonka tiesin tarjoavan runsaasti ammatillisia mahdollisuuksia. Alusta alkaen olen pääsyt vaikuttamaan omaan työnkuvaani, mikä tekee työstäni mielenkiintoista. Tamrossa arvostan eniten ihmisläheistä otetta, yhteisöllisyyttä ja kollegoideni laajaa ammattitaitoa. Työni sisältö on antoisaa, ja into uusien asioiden oppimiseen ylläpitää innostusta ja motivaatiota. Koen olevani etuoikeutettu saadessani tehdä tätä työtä kaikkien näiden hienojen ihmisten ympäröimänä.
Ala kehittyy koko ajan, ja myös tilanteet muuttuvat – kehityksessä on pysyttävä mukana.
Mitä työarkeesi kuuluu?
Työarkeni on melko hektistä ja tarkkaan aikataulutettua. Viikon aikana paikkakunta vaihtuu tiuhaan tahtiin. Aamu voi alkaa esimerkiksi neuvolainfolla, jonka jälkeen on tapaaminen apteekissa, ja iltapäivä kuluu apteekkilaisten koulutusten parissa. Työpäivän päätyttyä saatan jatkaa matkaa toiselle paikkakunnalle, joskus puolestaan tapaamiset jatkuvat seuraavana päivänä samalla paikkakunnalla. Asiakastapaamisten välissä hoidan sähköpostit ja akuutit asiat, ja illalla kokoan päivän yhteen. Matkapäiviä minulle kertyy keskimäärin neljä viikossa, ja pyrin varaamaan viikkoon vähintään yhden toimistopäivän. Ala kehittyy koko ajan, ja myös tilanteet muuttuvat – kehityksessä on pysyttävä mukana. Oma kouluttautuminen ja alan seuraaminen ovat merkittävässä roolissa, jotta pystymme tarjoamaan laadukasta palvelua asiakkaillemme myös jatkossa.
Mitkä ovat työsi haasteet, entä palkitsevuus?
Työni haasteita ovat ehdottomasti ajankäytön rajalliset resurssit. Vuorokaudessa on vain 24 tuntia ja viikossa viisi työpäivää, mikä asettaakin rajat sille, kuinka paljon ehtii tehdä. Joskus pitkät siirtymät verottavat jaksamista, ja siksi on tärkeää raivata kalenterista tilaa myös palautumiselle. Tiimiläisiä näen harvoin kasvotusten, mutta puhelin ja muut etäyhteydet helpottavat yhteydenpitoa ja tukevat yhteistyötä arjessa. Toimin tukena asiakkaille tarjoamalla uusia näkökulmia asioihin, koulutusta, läsnäoloa ja kuuntelua – näistä rakentuu perusta luottamuksellisen asiakassuhteen kehittymiselle. Asiakkaat ovat minulle keskeinen voimavara; palautteen saaminen ja rakentavat keskustelut tuovat työhöni mielekkyyttä. Todellisen merkityksen työlleni saan asiakkaiden hyvinvoinnista.
Mitkä ovat työsi tavoitteet?
Työni fokuksessa ovat hyvinvoinnin edistäminen erityisesti raskauden suunnitteluvaiheessa ja odotusaikana sekä toisena suurena kategoriana haavanhoito. Haluan jakaa tietotaitoani opiskelijoille, apteekkialan ammattilaisille sekä HCP-puolen ammattihenkilöille tarjoamalla lisätietoa ja tukea heidän työhönsä.
Femibion on tukenasi aina alkuraskaudesta imetykseen saakka!
Tutustu tuotevalikoimaamme Yliopiston Apteekin sivuilla